Beveiligingscamera's zijn niet effectief !!!

Wellicht een wat bot statement maar grotendeels waarheid.

Waarom worden beveiligingscamera’s gekocht? Primair om criminaliteit te voorkomen en secundair om daders te identificeren en te kunnen vervolgen.

Criminaliteit voorkomen, het klinkt ideaal echter is de praktijk veelal anders. De penetratie van beveiligingscamera’s is inmiddels dusdanig hoog dat het afschrikeffect zeer beperkt is. Als een incident, op afstand, wordt geconstateerd worden beveiligingsmedewerkers en/of politie naar de betreffende locatie gedirigeert. Veelal zijn aanrijdtijden dusdanig lang dat daders al vertrokken zijn voordat ze aankomen. De primaire doelstelling, criminaliteit voorkomen, wordt met enkel beveiligingscamera’s tegenwoordig niet of nauwelijks meer behaald.

Daderidentificatie en vervolging, ook dit klinkt mooi echter is ook hier de praktijk anders. Indien daders bij aankomst van beveiligingsmedewerkers en/of politie al vertrokken zijn dan is het enige wat rest het aanwezige beeldmateriaal veiligstellen en op basis hiervan proberen daders te identificeren. Ervaren criminelen hebben veelal de nodige voorverkenning gedaan, weten waar de camera’s hangen en hoe ze deze optimaal kunnen ontwijken.  Uit bovenstaande kan opgemaakt worden dat enkel beveiligingscamera’s niet of minder effectief zijn.

Wat is dan wel de oplossing? Audio interventie is de oplossing. Audio interventie heeft, in combinatie met beveiligingscamera’s, bewezen de meest effectieve methode te zijn.

Wat is audio interventie? Dit is precies wat de naam zegt, het gebruik van audio om crimineel gedrag te onderbreken en overige situaties middels audio te ondersteunen of op te lossen. Bij Remvox hebben wij de meest technologisch geavanceerde audio interventiesystemen ter wereld ontwikkeld en gepatenteerd. Deze publieke omroepsystemen worden in eigen huis ontwikkeld en maken het mogelijk om op iedere locatie ter wereld het systeem te bedienen en het systeem overal ter wereld te plaatsen zonder dat hiervoor bekabeling noodzakelijk is.

Draadloos installeren is van groot belang want hierdoor kan onze audio interventie oplossing op iedere bestaande beveiligingscamera worden aangesloten. De installatie is relatief simpel en kan snel plaatsvinden waardoor het mogelijk is om binnen enkele dagen honderden beveiligingscamera’s effectief te maken.

Iedere individuele unit kan apart, of in groepen als collectief worden benaderd middels een vaste telefoon, mobiele telefoon, VOIP of via de unieke Remvox Control Suite (RCS). Milieuvriendelijk of op een verre locatie zonder stroom? Geen probleem, onze audio interventie oplossingen kunnen ook uitgerust worden met zonnepanelen en kunnen, door gebruik te maken van onze unieke technologie, ook ingezet worden als waarschuwingssysteem bij overstromingen, bij ontruimingen, ten behoeve van vogelbeheersingsprogramma’s etc. etc..
Enkele praktische voordelen van een Remvox systeem:

Geweld in stadscentra:

 

 

 

 

 

 

 

Diefstal bedrijven: